De materialen van Behangrijk

Behangrijk ontwerpt creatief en unieke designs voor indoor gebruik. Bijzonder trendy designs kun je klik en klaar bestellen via onze webshop. Je kunt kiezen uit een of meerdere ronde panelen of een frame waarin bedrukt textieldoek wordt gespannen.

Panelen

Onze ronde panelen leveren wij in 16 mm dik sandwichkarton. Het heeft een hele leuke, stoere uitstraling omdat je langs de zijkant het karton ziet. Ze worden altijd rond geleverd. Het materiaal is afneembaar met een vochtig doekje. Het is bij normaal gebruik redelijk krasvast, maar ga er niet woest mee om, het blijft natuurlijk wel karton.

Het materiaal 100% recyclebaar, licht qua gewicht en extreem sterk. Je kunt het in principe aan een enkele schroef of spijker ophangen. Je kunt ook heel leuk meerdere panelen ‘voor elkaar hangen’ met een paar haakschroeven zodat je je eigen foto-exposistie kunt houden door telkens een andere afbeelding te tonen. Het voordeel is dat je dan geen opslag elders nodig hebt.

Een andere mogelijkheid is om verschillende maten panelen bij elkaar te hangen in een groepje.

Frames

In een heel fijn aluminium frame (zijprofiel van 27 mm) wordt een textieldoek met een rubberen rand geplaatst. Dit doek kan door deze techniek heel strak / plooivrij in het frame gespannen worden. Omdat het doek ook weer eenvoudig verwijderd kan worden, kun je het makkelijk (lauwwarm) wassen, strijken en herplaatsen. Daarnaast is het doek brandvertragend (B1) en ook nog eens geluidsdempender dan vergelijkbare stoffen.

Het frame wordt geleverd met een paar ophangbeugeltjes, die je aan de muur kunt bevestigen. Omdat hierin schroefjes zijn gedraaid kun je deze achteraf ook nog heel iets bijdraaien om het frame waterpas opgehangen te krijgen. Handig voor als de gaatjes in de muur onverhoopt toch niet exact op gelijke hoogte zijn uitgekomen.

Certificaten

Op verzoek kunnen wij certificaten van de frames aanleveren. Mail ons dan op info@behangrijk.nl.

Behang

Ons behang is supersterk, en heeft een heel mooie, fijne uitstraling. De achterkant is lichtgrijs en daardoor niet translucent. Ons behang is eenvoudig en desgewenst naadloos aan te brengen tot een lengte van wel 10 meter. Het materiaal scheurt niet, kreukt niet, is waterafstotend, eenvoudig schoon te maken, werkt brandvertragend (B1) en is krasvast.