vt wonen&design beurs

Ook dit jaar waren wij er weer bij, ik heb het natuurlijk over de vt wonen&beurs 2019 in de RAI Amsterdam. Wat een inspiratie! De beurs is een grote speeltuin voor elke interieur liefhebber en inspiratie zoeker. De vt wonen&design beurs brengt ieder jaar, bij de start van het woonseizoen, alle wooninformatie onder een dak. De mooiste merken de beste experts en ook de nieuwste designs en verrassende ontwerpen. In de beurshal vind je drie inspiratiehuizen. Er is genoeg te zien dus! Ze houden ook van lekker eten dus daar is het ook goed in voorzien.

Roze en aardetinten

Aardetinten en vooral roze komt veel terug in de showrooms op de beurs. Denk aan oudroze, klassiek roze of zacht roze. Roze kun je goed combineren met bijna alle kleuren grijs en ook goed met beige.
In huis kun je roze goed combineren met materialen als goud, koper, metaal of hout. Door gebruik te maken van metalen krijg je een luxe uitstraling. Allemaal iets te roze? Ga dan voor zachte tint roze zoals bijvoorbeeld een poederkleur. Deze tint zorgt voor rust in je interieur en is mooi voor in de keuken of slaapkamer. Statement maken? Ga dan voor een fellere kleur roze. Je kunt ook een combinatie van grijs, roze en groen met een mooie grote vaas bloemen of met veel planten in huis. Kies voor een van onze panelen aan de muur om het helemaal af te maken.

Pastel met fel

Kleuren zijn meer zacht en mat dan glanzend. Zachte pastel kleuren gaan goed met fellere kleuren. Zelfs bij fluoriderende accenten komen pastel kleuren goed tot zijn recht.Waar pastel een zacht effect geeft is het combineert met fluoriderende/felle tinten extra opvallend. Iets te fel voor jou? Zachte pastel kleuren op een wat donkere achtergrond werkt ook goed! Durf jij het aan?

Geel

Geel is een optimistische kleur en heeft een zonnige uitstraling. Door geel in een donkere kamer toe te passen wordt deze duidelijk lichter. Je wordt makkelijk door iets wat geel is aangetrokken met name door een heldere kleur geel. Daarom wordt geel ook veel gebruikt in het dagelijks leven voor dingen die moeten opvallen denk aan nummerborden, de taxi’s in New York maar ook bijvoorbeeld regenjasjes voor kinderen. Je kunt geel op heel veel leuke manieren toevoegen in je interieur. De kleur past in elk seizoen en zo kun je door kleine elementen aan te passen je huis voor elk seizoen geschikt inrichten. De combinatie met een oranje of rood-bruine kleur en beige is bijvoorbeeld erg leuk voor de herfst.

Groen

Een lichte tint groen kun je eigenlijk in elke ruimte van het huis gebruiken, door verschillende tinten groen met elkaar te combineren creëer je een harmonieuze stijl. Groen kan ook helder en opwekkend zijn. Maar wanneer je kiest voor lichte tinten en het combineert met verschillende kleuren groen, creëert het een harmonieus effect dat goed toe te passen is in bijvoorbeeld in de slaapkamer of in de werkkamer want de kleur geeft ontspanning. Met groen kun je heel leuk een urban jungle stijl maken, als je dit combineert met houten krukjes en tafeltjes en natuurlijk veel planten.

Het was een hele leuke dag op de de beurs. Ik heb een beter beeld gekregen wat de woontrends van nu zijn en ik heb vooral veel kleurinspiratie opgedaan. Ben jij net zo geïnspireerd al ik? Vergeet dan zeker niet om een kijkje te nemen in onze webshop en maak jou nieuwe woonstijl compleet!